Veelgestelde vragen

Ga direct naar vragen over het plaatsen van een bestelling, annuleren en retourneren, bezorging van uw bestelling, uw account en gegevens, garantie, het privacybeleid of montage van hekwerk, schutting of poort.

Plaatsen van een bestelling bij Hekwerktip

U plaatst een bestelling als volgt:
– Selecteer de gewenste producten of configureer een complete set hekwerk of schutting
– Plaats de producten in uw winkelmand
– Ga naar het afrekenscherm, vul hier uw contactgegevens in en kies een betaalmethode
– Betaal uw bestelling met de door u gewenste betaalmethode
– Na uw bestelling ontvangt u een aankoopbon per mail
– Nadat wij uw bestelling en betaling ontvangen hebben (de tijd hiertussen verschilt per betaalmethode), nemen wij binnen 24 uur contact met u op voor het inplannen van de levering

Ja, alle getoonde prijzen op onze webshop zijn inclusief BTW.

U kunt uw bestelling zonder extra kosten (wijzigingen in de bestelwaarde daargelaten) aanpassen voordat wij uw bestelling hebben ingepland voor levering. Neem hiervoor direct telefonisch contact op met onze klantenservice om de bestelling aan te passen.

Wij zijn soms genoodzaakt om kosten in rekening brengen nadat wij al een leverdatum met u ingepland hebben. Uw goederen worden namelijk op het moment dat wij een leverdatum afstemmen, klaargezet voor eigen transport of klaargemaakt voor transport met een ingehuurde transportdienst. Deze transportdienst wordt op het moment dat er een aflevermoment is afgesproken, door ons ingeboekt. Uw goederen worden in sommige gevallen al dagen voor levering bij uw thuis, door deze transporteur opgehaald Indien uw goederen al opgehaald zijn of onderweg zijn, zullen wij in alle gevallen kosten in rekening brengen in het geval van een wijziging in uw bestelling.

Neem hierom in alle gevallen direct telefonisch contact op met onze klantenservice om te bekijken of uw bestelling al klaargezet is voor transport – of al onderweg is. 

Indien dit nog niet het geval is, kunnen wij uw bestelling nog kosteloos aanpassen.

Indien uw bestelling niet langer aangepast kan worden en u dit nog wel wenst te doen, rekenen wij €95,- omruilkosten/leverkosten.

Dit is mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling. In het geval dat uw levering al plaats heeft gevonden en u iets in uw bestelling wilt wijzigen, bijvoorbeeld een hoogtemaat of het aantal artikelen, zijn wij wel genoodzaakt kosten in rekening te brengen voor het omruilen. Wij brengen in alle gevallen €95,- aan transportkosten in rekening voor het omruilen van goederen. Voor het naleveren van goederen onder een bestelwaarde van €500,- brengen wij ook kosten in rekening. Neem contact op met onze klantenservice om dit te regelen.

Nee, bij Hekwerktip.com kunt u alleen een bestelling plaatsen via onze webwinkel. Wij accepteren bij levering ook geen betaling in contanten.

U kunt betalen met:
– iDeal
– Creditcard
– PayPal
– Achteraf betalen met Klarna
– Bankoverboeking (let op: een bankoverboeking kan langer duren voordat deze verwerkt is)

Nee, dit is niet mogelijk. U kunt wel achteraf betalen met Klarna of door het gebruiken van uw creditcard.

Dit is mogelijk. In sommige gevallen kan het zijn dat we niet direct alle goederen uit kunnen leveren en we een langere levertijd nodig hebben. Neem bij twijfel even contact op met onze klantenservice.


Hekwerktip.com behoudt zich hiernaast ook het recht om ongebruikelijke bestellingen niet uit te leveren.

Om er zeker van te zijn dat u alle onderdelen bestelt, adviseren wij om een complete set hekwerk, complete set hout-betonschutting of complete set schutting te kopen. In dit geval zijn de standaard benodigde materialen nodig voor montage inbegrepen. Let op: eventuele extra accessoires of hulpmiddelen zoals snelbeton, palenrammers of schroefboren, zijn niet standaard inbegrepen.

Annuleren of retourneren

Lees alles over het annuleren van uw bestelling het aanmelden van een retourzending op onze retouren pagina.

In het geval u goederen teveel besteld heeft zoals extra palen of schuttingdelen, kunt u deze retourneren volgens de gebruikelijke procedure welke te lezen is op onze retouren pagina.

Heeft u klein materiaal zoals schroeven of montagebeugels over na montage? Deze kunt u zelf retourneren indien u dit wilt, maar dit hoeft niet. Wij zullen bij klein materiaal geen geld als deel van de orderwaarde retourneren.

De terugbetaling zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden, echter uiterlijk binnen 14 dagen na aanmelding van uw eigen retourzending of na aanmelding van uw herroeping. Hekwerktip.com mag wachten met de terugbetaling tot een bestelling retour is ontvangen bij Hekwerktip.com.

Wij betalen u de reeds betaalde bedragen minus eventuele kosten voor de retourservice terug, via eenzelfde betaalmiddel als waarmee u betaald heeft.

Bezorging van uw bestelling

Uw bestelling wordt altijd gratis geleverd bij orderwaardes vanaf €500,- inclusief BTW. Bij bestellingen onder dit bedrag brengen wij bezorgkosten in rekening à €95,-.

Uw levering wordt geleverd tot aan de voordeur. In de meeste gevallen zal dit in uw voortuin of oprit plaatsvinden. Wij leveren niet tot in uw achtertuin aangezien in de meeste gevallen uw bestelling als één geheel op een pallet/houtbok geleverd zal worden met een kooiaap.

Na het plaatsen van een bestelling nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op, we streven ernaar dit binnen 24 uur te doen. Telefonisch spreken wij samen met u een afleverdatum af. Een exact tijdslot aangeven is vooraf niet mogelijk, wij bellen u wel halfuur voor levering op de dag zelf op. Het kan zijn dat u 24 uur na uw bestelling nog niets van ons gehoord heeft vanwege grote drukte, wij zullen echter zo spoedig mogelijk onze binnenkomende bestellingen afwerken en contact met u opnemen.

Bekijk de actuele openingstijden op onze contact pagina.

In sommige gevallen is levering tegen meerprijs ook mogelijk buiten Nederland of België. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

We houden tijdens levering de volgende extra maatregelen in acht.
– We houden 1,5 meter afstand van u
– Onze chauffeurs letten extra op de hygiëne en krijgen zelf ontsmettingsmiddelen mee
– We schudden geen handen
– Het zetten van uw handtekening voor ontvangst, indien nodig, vragen we te doen met uw eigen pen

Uw levering vindt plaats binnen 3 tot 7 werkdagen na ontvangst van uw bestelling bij Hekwerktip.com. Let op: uw bestelling kan iets later bij ons binnenkomen bij betaling met een bankoverboeking, bij bijvoorbeeld iDeal betalingen worden bestellingen direct ontvangen. 

Nee, Hekwerktip heeft geen showroom. Op deze manier weten wij de kosten voor u als klant laag te houden.

Dit is voor sommige producten uit het assortiment mogelijk. Neem even contact op met onze klantenservice om te bespreken of het afhalen van goederen door u zelf mogelijk is. Wij zullen u dan de locatie van het afhaalmagazijn doorsturen. Om hekwerken af te halen adviseren we gebruik te maken van een grote bus of aanhanger, groot genoeg voor de afmetingen van de hekwerken, lengte van de palen en het gewicht.

Goederen worden niet klaargezet op een pallet, maar dient u zelf over te plaatsen op uw vervoersmiddel. Er is niemand beschikbaar om hierbij te helpen, daarom adviseren we met minimaal 2 personen te komen.

Indien u niet thuis bent op de afgesproken leverdag, zullen wij proberen telefonisch contact op te nemen om af te spreken wat te doen met uw bestelling. Mocht u ook dan telefonisch niet bereikbaar zijn, kunnen wij niets anders dan de goederen mee retour nemen. Let op: voor het opnieuw aanbieden van een levering zijn wij genoodzaakt om transportkosten à €95,- in rekening te brengen.

Vragen over uw account en gegevens

In het geval u uw wachtwoord vergeten bent, reset dan hier uw wachtwoord.

Om uw account te laten verwijderen vragen wij u een mail te sturen naar onze klantenservice via info info@hekwerktip.com.

Wij sturen altijd een factuur per mail bij het plaatsen van uw bestelling. Het is mogelijk dat uw factuur in de spam-mailbox terecht is gekomen. Controleer deze mailbox dus ook even. Facturen zijn ook inzichtelijk na inloggen in uw account op hekwerktip.com

Het wijzigen van uw persoonlijke gegevens is mogelijk door in te loggen in uw account. Om uw gegevens te wijzigen na een bestelling en voorafgaand aan uw levering, vragen wij u om contact op te nemen met ons.

Garantie

Wij bereiden uw bestelling met zorg voor en waar mogelijk nemen onze chauffeurs tijdens levering de bestelling aandachtig met u door op geleverde onderdelen en zullen foto’s maken als bevestiging van de levering. Mocht er onverhoopt toch een onderdeel missen, zullen de chauffeurs dit doorgeven en zorgen we zo spoedig mogelijk voor een nalevering. In dit geval hoeft u geen actie te ondernemen en wordt het missende onderdeel nageleverd.

Mocht u naderhand opmerken dat er toch een item mist, vragen wij u dit zo spoedig mogelijk, doch altijd binnen 14 dagen na levering, te melden door contact op te nemen.

Controleer bij levering samen met onze chauffeurs aandachtig uw bestelling op eventueel mogelijke manco’s. Blijkt er iets mis te zijn met uw levering, zoals een beschadiging? Dan zullen onze chauffeurs dit doorgeven en regelen we zo spoedig mogelijk een nalevering of omruilactie.

Mocht u zelf iets opmerken, ook na de gezamenlijke controle van de goederen? Neem dan contact op met ons. Doe dit wel altijd binnen 14 dagen na levering.

Wij bieden standaard 5 jaar garantie op alle producten bij het opvolgen van de montagehandleiding. Er zijn wel beperkende factoren van toepassing op deze garantie.

Uitgesloten van garantie zijn in ieder geval, maar niet uitsluitend:

 • Normale materiaalafhankelijke slijtage.
 • Roestvorming op stalen producten wanneer deze geplaatst worden op minder dan 25 kilometer van de zee.
 • Roestvorming op stalen producten welke niet minstens 3x per jaar gereinigd worden.
 • Productmankementen welke niet binnen 14 dagen na levering gemeld worden en in de periode hierna niet hadden kunnen ontstaan.
 • Producten welke niet gemonteerd worden volgens de montagehandleiding. Dit kan namelijk de levensduur van producten negatief beïnvloeden.
 • Onderdelen welke beschadigd zijn buiten schuld van Hekwerktip.com om. Denk bijvoorbeeld aan een stalen hekwerk waarvan de coating beschadigd raakt waardoor roest kan ontstaan.
 • Gemonteerde producten waarbij de beschadigingen reeds op het product aanwezig waren voorafgaand aan montage. Reeds gemonteerde producten kunnen wij namelijk niet omruilen of repareren. Ook kan het montageproces ervoor zorgen dat de producten verder beschadigd raken waardoor voor ons niet te beoordelen valt of het product defect geleverd is of niet. Wij vragen u om bij beschadigde producten contact op te nemen en deze niet te monteren.
  Op maat gemaakte producten (waarbij een onjuiste afwerking schade tot gevolg geeft).
 • Schade door eigen schuld of oneigenlijk gebruik.
 • Harsvorming en scheuren van houten schuttingdelen of palen. Omdat hout een natuurproduct is, zal dit fenomeen altijd in meer of mindere mate optreden. Dit is ook tegelijkertijd het charme van hout.
 • Krimp.
 • Gevolgschade.
 • Schade of verkleuring door gebruik van ongeschikte reinigingsmiddelen.
 • Verkleuringen van producten in de loop der jaren.
  1. Hout zal altijd verkleuren onder invloed van weersomstandigheden en zonlicht. Dit proces kan gedeeltelijk geremd worden door het beitsen van hout.
  2. Lichte verkleuring van coating of gekleurde onderdelen onder invloed van UV-licht kan optreden in de loop der jaren.

Tegen welke weersomstandigheden kan een hekwerk of (beton-) hout schutting?
Schuttingen en hekwerken zijn goed bestand tegen weer en wind. In het geval van rukwinden zullen schuttingen veel wind kunnen vangen. Hierbij is het belangrijk dat deze goed gefundeerd worden (met snelbeton als fundering). Verder kan de levensduur van hout aanzienlijk verlengd worden bij goed onderhoud.

Privacybeleid Hekwerktip

Klik hier voor het privacybeleid.

Plaatsen van een (beton-) hout schutting, hekwerk of poort

U kunt hiervoor de handleiding voor plaatsing van een hekwerk bekijken, schutting, of de handleiding voor plaatsing van een poort. Deze vindt u terug onder de montagehandleidingen.

Momenteel monteren wij geen hekwerken. Mocht u een hekwerk hebben gevonden op onze website en dit willen laten monteren, neem dan contact op met ons. We kunnen u wel in contact brengen met bedrijven welke het kunnen verzorgen na afname van de goederen.

Het plaatsen van of een stalen hekwerk of een beton houtschutting kan in sommige situaties uw voorkeur genieten boven het plaatsen van een houten schutting vanwege de ondergrond welke vocht vast kan houden. Hiernaast kan in sommige situaties een flinke fundering of zelfs heien nodig zijn om te voorkomen dat uw hekwerk zal verzakken in het geval van verzakkingen van de grond.

 • In het geval van kleigrond adviseren we gebruik te maken van een stalen hekwerk of beton-houtschutting waarbij een vochtige ondergrond geen effect kan krijgen op de houten palen welke bij een volledig houten schutting gebruikt worden.
 • Ga na of uw grond verzakt of niet. Veengronden, maar ook kleigronden kunnen verzakken. In dit geval is het aan te bevelen een extra brede fundering of tegel onder de fundering te gebruiken om het gewicht beter te verspreiden. In extreme gevallen geniet heien de voorkeur.

Om na te gaan op welk type grond de tuin staat, kunt deze kaart bekijken. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Voor het plaatsen van een schutting of hekwerk is in de meeste gevallen geen vergunning nodig mits u zich aan de volgende regels houdt.*

 • Aan de achterzijde van uw huis, achter de “voorgevelrooilijn” mag de te plaatsen afscheiding maximaal 2 meter hoog zijn. Maar let op, in het geval van een hoekwoning, geldt het volgende punt.
 • Aan de voorzijde van uw huis en in de lijn van uw voorgevel, de zogeheten “voorgevelrooilijn” mag een afscheiding (hout-beton schutting, houten schuttingen of hekwerken) maximaal 1 meter hoog zijn. In het geval van hoekwoningen geldt deze rooilijn ook aan de zijkant van uw huis.
 • Wilt u een hogere afscheiding plaatsen waar dit eigenlijk niet zou mogen? In dat geval kunt u een omgevingsvergunning aanvragen bij uw gemeente om van de geldende regels uitgezonderd te worden.
 • In het geval van een monumentaal pand dient u altijd een omgevingsvergunning aan te vragen bij uw gemeente.

* De informatie op deze pagina is samengesteld op 1 augustus 2021 en hieraan kunnen geen rechten ontleend worden. Er kunnen afwijkende welstandseisen gelden in uw gemeente waardoor afwijkende regels gelden. Neem bij twijfel altijd contact op met uw gemeente.