Houten schutting

Voor het afschermen van een tuin worden houten schuttingen al jarenlang gebruikt. De schuttingdelen zorgen met grote hoeveelheid aan planken voor minder inkijk van buitenaf en veel privacy. Momenteel leven we alleen losse schuttingdelen

Showing all 2 results

Het hout gaat goed op in een groene tuin en draagt met alle planten mee aan de sfeer. Door het gebruik van natuurlijke materialen en lange levensduur, is een schutting een duurzame keus.

Aanbod houten schuttingen

Er bestaan vele houtsoorten, waarvan Hekwerktip de twee meest populaire levert: Douglas en Grenen. Het grenen hout is geïmpregneerd waardoor deze langer mee gaat. Douglas hout heeft een hogere klasse waardoor deze van nature al langer meegaat en niet geïmpregneerd wordt. Douglas hout is harder en hierdoor moeilijker op maat te maken, maar het is technisch gezien geen hardhout. Beide soorten vallen onder de noemer zachthout. Schuttingdelen hebben een standaardhoogte van 180 centimeter, waarbij we adviseren om wat ruimte tussen de ondergrond en schermen te laten. Op deze manier wordt de totale hoogte nog wat hoger.

Onderhoud van een houten schutting

Het onderhoud van een houten schutting kan ervoor zorgen dat deze een stuk langer meegaan en de kleurechtheid beter weten te behouden. Dit onderhoud begint eigenlijk al voorafgaand aan het plaatsen van de erfafscheiding. Zo is het aan te bevelen om de palen met impregneermiddel in te kwasten op de delen welke onder de grond komen zodat vocht minder vat op het hout heeft. Dit is ook van nut op hout wat al geïmpregneerd is. Daarnaast zorgt beitsen van een schutting voor een langere levensduur en zal het hout minder snel vergrijzen.

 

Set compleet met palen en schuttingdelen

Voor een complete schutting zijn montagebeslag, houten palen en schuttingdelen nodig. Bij Hekwerktip zijn complete sets aan te schaffen om zo goed voorbereid aan de slag te gaan. Bestel eenvoudig online en laat gratis thuis bezorgen vanaf €500,-

Ondersteuning bij montage en vragen

Het monteren van een schutting is eenvoudig zelf te doen. In de meeste gevallen zal het op maat maken van een (deel) van de schutting nodig zijn. We adviseren een schutting extra te funderen met behulp van (snel-)beton. Het funderen gaat verzakkingen tegen. Lees voor alle benodigde materialen en montagestappen onze montagehandleiding voor schutting. U ontvangt ook een handleiding bij uw bestelling.

Bij vragen staan we voor u klaar, neem gerust contact op om u te laten informeren.