Hout beton schutting

De hout beton schutting is een duurzame optie wanneer het op schuttingen aankomt. Een verschil met volledig houten schuttingen is dat bij dit systeem betonnen palen gebruikt worden en onder de schuttingdelen ook betonplaten zitten.

Keuze voor hout beton schutting van Hekwerktip

Een van de populairste tuinafscheidingen van dit moment: de hout beton schutting. Deels vanwege de extra duurzaamheid ten opzichte van reguliere houten schuttingen, maar zeker ook vanwege de looks. Het is niet alleen maar een omheining voor de tuin, zie het ook als een mooie natuurlijke toevoeging aan het geheel van planten en groen. 

Beton staat natuurlijk bekend als een duurzaam, sterk materiaal met een lange levensduur. Gecombineerd met houten schuttingdelen maakt het dan ook tot een oersterke tuinomheining. 

De onderplaten van beton zorgen voor bescherming van de Douglas of Grenen tuinschermen tegen optrekkend vocht.  Bij houten schuttingen en palen trekt vocht in en omhoog het hout wat de levensduur nadelig beïnvloed. Bij beton trekt er minder vocht vanuit de ondergrond waardoor de houten panelen goed beschermd worden tegen rot. 

Hoogte, stijl en kleuren van een hout beton schutting

Er zijn verschillende soorten hout en kleuren om uit te kiezen.

Voor de betonnen onderdelen is er een keus tussen de kleur lichtgrijs of antraciet. De palen en onderplaten worden dan in dezelfde kleur geleverd. Er kan een klein prijsverschil zitten in de kleuren.

Grijs kleurig betonnen onderplaat

Antraciet kleurig betonnen onderplaat

Voor de schuttingdelen kan gekozen worden uit het donkerdere Douglas hout of het lichtere Grenen. Hout is een natuurproduct. Dat zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld donkerdere delen met knoesten kan zien. Ook kan er hars vrijkomen uit het hout. Onder invloed van regen en weersomstandigheden zal hout wat kunnen krimpen, uitzetten en kunnen er scheurtjes zichtbaar worden. Hout ziet er dus nooit hetzelfde uit en is hiermee een echt natuurproduct. 

Douglas hout heeft strepen zichtbaar op het hout en heeft van zichzelf een donkerdere kleur. Douglas is van nature harder, duurzaam en gaat vele jaren mee. Het hout is niet geïmpregneerd, maar we adviseren het wel te beitsen voor behoud van kleur en een langere levensduur. Douglas hout is een iets duurdere houtsoort.

Douglas hout beton schuttingen aanzicht van voorkant

Grenen hout is lichter van kleur. Dit type hout adviseren we ook te beitsen maar is al geïmpregneerd voor een langere levensduur.  Grenen hout is goedkoper, wat ervoor zorgt dat een complete set met Grenen panelen wat voordeliger zal zijn.

Grenen hout beton schuttingen aanzicht van voorkant

De betonnen delen zorgen voor extra stevigheid. Voor de betonnen onderdelen kan er de keus gemaakt worden tussen antraciet of lichtgrijs.

Duurzaamheid van materialen

De duurzaamheid van een houten betonschutting komt door de bescherming van het hout tegen optrekkend vocht. Doordat er betonnen platen onder het hout zitten, waarop de panelen rusten, trekt het vocht veel minder in het hout.

Ook zijn de palen van beton in plaats van hout en gaan dus tientallen jaren mee, terwijl zelfs geïmpregneerde houten palen hooguit 20 jaar mee gaan. In tegenstelling tot houten palen vergaan de betonnen palen dus niet. Ook behouden de betonnen onderdelen goed hun kleur.

Prijs hout beton schutting

De prijs van een hout beton schutting is eenvoudig te berekenen. Dit kan door op één van de producten te klikken en hier het gehele product als een complete set samen te stellen. Er zijn bij Hekwerktip geen verborgen kosten en de levering is gratis vanaf €500,-.

Monteren van een hout beton schutting

Het vakkundig monteren van deze tuinomheining is met een paar handjes extra voor iedereen te doen. Vanwege het gewicht van de betonnen onderdelen kan het wel een flinke klus zijn.

We geven tips en advies in de online te volgen montagehandleiding voor het monteren van een houten beton schutting.

Bij een volledige set worden de montagematerialen meegeleverd, maar er zijn ook andere hulpmiddelen en materialen nodig om te starten. Het zal in de meeste gevallen ook nodig zijn om een deel van een houten paneel of betonnen onderplaat op maat te maken. Lees de handleiding daarom vooraf door.

Samenstellen van complete set

Het samenstellen van een hout betonschutting is eenvoudig. Klik op de gewenste combinatie en selecteer de volledige set, lengte en of er een poort bij moet. In dit pakket zitten het montagebeslag, beton palen, beton onderplaten en de schuttingdelen er bij inbegrepen. Houd bij het samenstellen rekening met het benodigde aantal hoekpalen en een eventueel te plaatsen poort.

Bestel een hout beton schutting bij Hekwerktip

Na het samenstellen van de bestelling, worden automatisch berekend welke onderdelen nodig zijn. Wij helpen ook graag mee met het samenstellen of nadenken in aparte situaties. Neem dan vooral contact op met ons. 

We maken samen met u een afspraak over de leverdatum. Wij leveren de hier getoonde producten tot de voordeur. Zorg er op de dag van levering voor dat er genoeg ruimte beschikbaar is voor het lossen van alle materialen.

Bij vragen voor het samenstellen van de gewenste set, kunt u dagelijks contact opnemen.