Vlechtband hekwerk

Privacy vlechtband voor hekwerk

Een vlechtband voor hekwerk biedt volop privacy. Het zijn flexibele kunststof stroken welke door hekwerk heen worden gevlochten. Wij hebben privacy vlechtband beschikbaar in verschillende varianten en kleuren voor iedere situatie. Het materiaal wordt geleverd op rollen en is waar nodig op maat te knippen. Hierom zijn de stroken ideaal om hekwerken maar ook poorten mee af te dichten.

Staat er al een hekwerk? Dat is geen probleem, want ook bij een bestaand hekwerk van jaren oud kan het materiaal ingevlochten worden. 

Vlechtband is geschikt voor dubbelstaafmat hekwerk maar kan ook door enkelstaafmat hekwerk gevlochten worden (behalve waar de knik zit).

Grijs en antraciet rotan vlechtband

Showing all 3 results

Drie soorten vlechtband voor hekwerk

We hebben drie soorten vlechtband in het assortiment. Hieronder volgt een korte uitleg.

Rotan vlechtband

Het meest sterke type vlechtband met een fraai gewoven motief is onze rotan variant. Met een gewicht van 1300gr/m2 het meest solide type vlechtband beschikbaar. Zeer slagvast en geschikt voor alle buitenomgevingen. Dit type wordt geleverd per pakket van 10 stroken, waarmee het geschikt is voor één volledig dubbelstaafmat paneel van 200 bij 250 centimeter. Leverbaar in kleuren groen, antraciet, zwart of lichtgrijs.

Dikte/gewicht materiaal
Levensduur
Voorbeeld rotan vlechtband vooraanzicht

Vlechtband professioneel

Ons vlechtband type professioneel heeft een honingraat structuur. Met een gewicht van 630gr/m2 is dit een erg sterk materiaal. Deze variant wordt geleverd op rollen van 20 meter lang bij 19 centimeter. Daardoor is één rol voldoende voor een volledig dubbelstaafmat paneel van 180 bij 250 centimeter. De uiteindes klem je vast met clips of tie wraps. Beschikbaar in de kleuren groen of antraciet.

Dikte/gewicht materiaal
Levensduur

Eco-vlechtband

Het vlechtband type “Eco” is een erg flexibele strip. Het heeft een licht gewicht van 180gr/m2 en is daarom erg eenvoudig te verwerken en op maat te maken. We leveren deze op rollen van 50 meter lang bij 19 centimeter hoog. Daardoor is een rol voldoende voor twee dubbelstaafmat panelen van 200 bij 250 centimeter. Deze rollen zijn de goedkoopste optie. Dat maakt het ideaal voor situaties waarbij de klimop nog moet groeien en het een tijdelijke oplossing is voor extra privacy. Dit type is minder geschikt voor situaties waar veel wind staat. Deze stroken kunnen met aan de uiteinden vastgemaakt worden met tie wraps, kunststof clips of geniet worden. 

Dikte/gewicht materiaal
Levensduur

Kunststof vlechtband stroken

Door alleen gebruik te maken van UV-bestendig kunststof zijn alle vlechtbanden onderhoudsvrij, milieuvriendelijk, kleurvast en eenvoudig aan te brengen. De varianten bestaan uit milieuvriendelijke soorten kunststof, polypropeen (PP) en polyetheen (PE). Ook sneeuw, regen of lange perioden van droogte zijn geen probleem voor de strips. Deze blijven stevig op hun plek zitten.

Kenmerken van het materiaal zijn:

  • Taaie en harde kunststof
  • Weinig gevoelig voor puntbelasting (uitgezonderd type Eco-vlechtband)
  • Lichtgewicht
  • Zon- en waterbestendig

Bescherming van de tuin

De vlechtbanden bieden naast privacy ook een stuk bescherming tegen weer en wind. De strips zorgen voor bescherming tegen de felle zon voor nabijgelegen planten. Daarnaast houdt een stevig vlechtband ook de wind voor een deel tegen. Hierdoor zit het ineens een stuk aangenamer op uw terras.