Enkelstaafmat hekwerk

De enkelstaafmat wordt regelmatig gebruikt als erfafscheiding, maar ook als omheining voor vijvers of als hondenren. Het hekwerk wordt gemaakt door 5 millimeter dikke stalen staven met tussenruimtes van 20 centimeter verticaal en 5 centimeter horizontaal, aan elkaar te lassen. Op deze manier ontstaan complete matten welke voor extra stevigheid op verschillende punten geknikt worden. 

Het hekwerk is verzinkt om roestvorming tegen te gaan en hierna gecoat in de gewenste kleur, wat hiernaast ook voor meer bescherming zorgt. U heeft hierbij de keuze uit de kleuren groen (RAL 6009) of antraciet (RAL 7016). Tip: bekijk ook eens onze dubbelstaafmatten voor een net wat steviger type hek.

Enkelstaafmat hekwerk groen close-up

Een hekwerk met een scherpe prijs

Enkelstaafmatten zijn een van de voordeligste hekwerken. Hekwerktip koopt dit type hekwerk grootschalig direct bij de fabrikant in, waardoor u als klant kan profiteren van een lage prijs. Zonder showroom weten wij kosten voor u laag te houden.

Maatwerk van een enkelstaafmat hekwerk

Enkelstaafmatten zijn eenvoudig zelf op maat te maken en dit zal in de meeste gevallen nodig zijn. Een hekwerk zal namelijk bijna nooit exact op een hele mat eindigen. Kort de enkelstaafmat daarom eenvoudig in met een ijzerzaag en werk de ingekorte stalen staven met zinkspray in om roestvorming in de toekomst tegen te gaan.

Close-up enkelstaafmat groen hek

Enkelstaafmat hekwerk groen RAL6009 op muurtje

Bepalen van hoogte enkelstaafmatten

U heeft bij Hekwerktip de keuze uit verschillende hoogtematen voor de enkelstaafmat hekwerken. De meeste stalen hekwerken en ook schuttingen welke tussen tuinen in worden geplaatst hebben een hoogte van 1,80 meter of 2 meter. Bij erfafscheidingen tussen een achtertuin en de openbare ruimte adviseren we de maximale hoogte van 2 meter te hanteren.

De hoogtematen welke u kunt gebruiken, zijn echter ook gebonden aan regelgeving over de maximale toegestane hoogte in Nederland. Om te bepalen welke hoogte er toegestaan is, kijkt u naar de voorgevelrooilijn. Dit houdt in de meeste gevallen de lijn in van uw voorgevel. In Nederland hoeft er doorgaans geen vergunning aangevraagd te worden voor hekwerken achter deze lijn tot en met een hoogte van 2 meter. Dit houdt dus ook in dat een hekwerk in een zij-tuin tot 2 meter hoogte vergunningsvrij gebouwd kan worden. Mogelijk bestaan er binnen uw gemeente andere regels voor de maximale hoogte van afscheidingen, vraag dit bij twijfel na bij uw gemeente. Het kan zijn dat er in sommige gevallen toch een vergunning nodig is. Lees voor overige uitzonderingen en alle details de informatie van de rijksoverheid.

Monteren van enkelstaafmat hekwerk

Een enkelstaafmat hekwerk is met behulp van de meegeleverde montagehandleiding een koud kunstje. Bij de complete sets ontvangt u de benodigde schroeven en beugels voor de montage. Wat extra mankracht inschakelen bij de montage wordt aangeraden gezien de grote afmetingen en het gewicht de enkelstaafmatten. Lees ook ons online stap-voor-stap montageplan door.

Hebt u tijdens de plaatsing nog vragen? Wij staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op.

Bestellen en leveren

Het leveren van enkelstaafmatten gebeurd uit eigen voorraad. U hoeft dus nooit lang te wachten. We streven ernaar uw bestelling binnen 3 tot 7 dagen na bestelling bij u aan huis te leveren. Het leveren van uw hekwerk is gratis bij bestellingen vanaf €500,- incl. BTW. Onder dit bedrag brengen wij €95,- leverkosten in rekening.

Na het plaatsen van uw bestelling nemen wij contact op om een leverdatum in te plannen. Let op dat de hekwerken een groot formaat hebben, wij vragen u dan ook om wat ruimte vrij te houden op de dag van levering. De levering vindt plaats tot aan uw voordeur.