Dubbelstaafmat hekwerk

De producten op deze pagina zijn in de uitverkoop. Zie de omschrijving bij de sets hekwerken voor informatie. Verkoop alléén in sets van 30 panelen incl. 32 palen. Neem voor bestellen aub even contact op. 
OP = OP

Een van de populairste afrasteringen in Nederland is het dubbelstaafmat hekwerk. Stel hem hier eenvoudig zelf samen als complete set inclusief bevestigingsmaterialen. Kenmerkend van ons systeem zijn de brede panelen van 250cm. Maak zelf een keuze uit het type montageclips. Dubbelstaafmat hekwerk is snel & eenvoudig te monteren. Neem bij vragen gerust even contact op.

Snelle levering

Paneel dubbelstaafmat hekwerk

Uitleg dubbelstaafmat hekwerk

Het hekwerk is ijzersterk door het gebruik 6 en 5 millimeter dikke stalen staven. Twee staven van 6 millimeter dik zitten aan de buitenzijdes en 5 millimeter dikke staven zitten aan de binnenzijde. De staven aan de buitenzijdes zijn horizontaal geplaatst, aan de binnenzijde lopen ze verticaal. De draden zijn tot een gehele mat samen gelast met een tussenruimte van 20 centimeter hoog en 5 centimeter breed. Dit maakt het lastig om over heen te klimmen en zorgt voor stevigheid.

Onze dubbelstaafmat hekwerken zijn dubbel beschermd tegen roestvorming doordat het staal eerst verzinkt wordt en dan een poedercoating krijgt in de gewenste kleur. Door deze dubbele bescherming tegen roest geniet u van een hekwerk met een lange levensduur. De meest gebruikte kleuren voor de coating zijn groen (RAL 6009) en antraciet (RAL 7016). Qua prijs en kwaliteit zit er geen verschil tussen de beschikbare kleuren. Beide coatings hebben een UV-bescherming waardoor de gekozen kleur erg kleurvast blijft in de loop van de jaren. 

Voor achtertuinen met een behoefte aan een doorgang, hebben wij ook een dubbelstaafmat poort in het assortiment. Deze sluit netjes aan op de rest van het type hekwerk.

Productieproces

Wij zijn trots op de manier waarop onze producten geproduceerd worden en geloven dat door het productieproces u er ook langdurig(er) van kan genieten. Bekijk bij interesse in de productie de meer technische productinformatie.

Dubbelstaafmat hekwerk close-up

Gebruik

Het 6/5/6 type dubbelstaafmat hekwerk staat bekend als een robuuste omheining met elegante uitstraling. Het wordt bijvoorbeeld vaak gebruikt in tuinen als perceelafscheiding. De populariteit is groot in Nederland, België en Duitsland vanwege de strakke, rechte vormen.

Dit robuuste hekwerk is door zijn onderhoudsvrijheid erg toepasbaar voor ieder type omheining of als afrastering van bedrijfsterreinen.

Dubbelstaafmat hekwerk oprit voorbeeld

Beschikbare hoogtes

Wij hebben meerdere hoogtematen beschikbaar. Hekwerken van 2 meter hoogte zijn het populairst voor achtertuinen. Een hoogte van 1,80 meter wordt ook vaak gebruikt bij erfafscheidingen tussen tuinen van buren in. In voortuinen is een hoogte van 100 centimeter gebruikelijk.

Aan één kant steken stalen draden 3 centimeter uit voor extra bescherming tegen klimmen. Dit maakt het geheel dus eigenlijk 3 centimeter hoger. Kies ervoor om deze boven uit te laten steken of onder aan de grondzijde te gebruiken. Wanneer hekwerken puur voor de sier gebruikt worden, worden de spikes vaak naar onder geplaatst. De keuze is aan u.

De beschikbare hoogtematen zijn:

  • 203 centimeter
  • 183 centimeter
  • 103 centimeter

Voor het gemak wordt de hoogtemaat vaak afgerond op 10 hele centimeters.

Compleet pakket dubbelstaafmat hekwerk

Ga zelf na welke hoogte en lengtemaat er nodig is voor de tuin en reken het bestelbedrag eenvoudig uit door op een van de maten te klikken. Bij het configureren van een volledige set zie je direct de eindprijs. Deze prijs is inclusief dubbelstaafmatten, palen en de materialen voor bevestiging zoals schroeven en clips. Ook is het mogelijk om een dubbelstaafmat poort mee te bestellen.

Bestelling en levering

Via onze site proberen we het bestelproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Zijn er toch vragen? We zijn dan altijd bereikbaar, ook voor een offerte (op maat) of speciale verzoeken.

Wij leveren een een bestelling binnen 3 tot 7 werkdagen. Dat gaat zo snel omdat onze hekwerken ruim op voorraad zijn. 

Zodra wij een bestelling ontvangen, nemen we contact op. Dan plannen we een afspraak in voor levering. Houd er rekening mee dat wij leveren tot de voordeur. Zorg er voor dat er ruimte vrij is om de spullen neer te zetten, de bestelling neemt afhankelijk van de grootte aardig wat ruimte in beslag.

Hekwerk levering bij klant

Goedkoop dubbelstaafmat hekwerk

Naast een uitstekende kwaliteit leveren we hekwerken tegen een voordelige prijs doordat rechtstreeks bij de fabrikant in grote hoeveelheden ingekocht wordt. Door het assortiment online aan te bieden zonder gebruik te maken van een showroom, houden wij de kosten laag.

Hiernaast zijn de panelen standaard 250cm lang, met als gevolg dat er minder tussenpalen nodig zijn. Zo is er minder snelbeton nodig voor de fundering hiervan & scheelt het in de montagetijd!

Toegestane hoogte van een hekwerk

Hoe hoog mag een (dubbelstaafmat) hekwerk eigenlijk zijn? Dit is afhankelijk van de gemeente, of het om een monumentaal pand gaat en ook de woning zelf.

Zo mag in de meeste gevallen een hek een hoogte hebben van 2 meter, maar dat geldt dan alleen achter de voorgevel-rooilijn van een woning. Dat is een denkbeeldige lijn naar de zijkanten toe getrokken welke samenvalt met de voorgevel van het huis. Vanaf dat punt naar achteren toe mag een te plaatsen afscheiding, in de meeste gevallen 2 meter hoog zijn. Dat geldt dus voor de hele achtertuin en de zijkant van een woning naar achteren toe. Voor deze voorgevel-rooilijn, dus in de voortuin, mogen hekwerken maximaal 1 meter hoog zijn. Voor schuttingen gelden dezelfde regels. Bekijk voor alle details de informatie hierover op de website van de rijksoverheid

In sommige gemeenten gelden andere regels voor de hoogte van een afscheiding. Ga daarom bij twijfel na of een vergunning nodig is. 

In het geval van aanpassingen aan monumentale panden moet er altijd een omgevingsvergunning aanvraag gedaan worden. Dit kan bij de gemeente.

Montage van dubbelstaafmat hekwerk

Bij iedere bestelling wordt een duidelijke montagehandleiding meegeleverd. Ook online zijn de montagehandleidingen door te nemen. Met behulp van de montagehandleiding en wat extra mankracht, is een hekwerk zelf plaatsen een koud kunstje.

Met het easy-fix systeem hangt u de panelen eenvoudig in de palen aan de al al gemonteerde ophanging. Schroef deze vast met de meegeleverde M8 bouten + afwerkingsplaten en het hek staat als een huis.

Omdat nieuwe tuinen vaak nog wat inklinken, raden we raden aan om de stalen palen te funderen met snel beton. In regio’s met grond welke bekend staat om te verzakken, is het zeker nodig om dit te doen. Zelfs in tuinen waar de grond normaal niet inzakt, kan het voorkomen dat een hekwerk wat wegzakt. Bij enige twijfel, adviseren we de palen te funderen bij het plaatsen hiervan. De palen zijn 60 centimeter hoger dan het hekwerk en komen altijd circa 55 cm onder de grond.

Komen er vragen naar boven tijdens het monteren? Neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Dubbelstaafmat hekwerk op maat

Een dubbelstaafmat hekwerk op maat maken is in de meeste gevallen bij een of meerdere matten nodig. Het eindpunt van een nieuw hek in de tuin eindigt namelijk meestal niet precies op een hele staafmat, waardoor het nodig is deze in te korten. Dat is eenvoudig zelf te doen met behulp van een ijzerzaag of slijptol. Bij het inkorten is het verstandig de punten waar de stalen staven afgezaagd zijn, te beschermen met een zinkspray. Het afwerken hiervan gaat zo roestvorming tegen.

Omdat het op maat maken van een hekwerk altijd ter plekke gedaan wordt, leveren wij hekken niet op maat aan.

De meest gestelde vragen over dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk met een hoogte van 180 centimeter is te bestellen vanaf €51,- per strekkende meter. Bereken de prijs in de gewenste hoogte en kleur door deze samen te stellen als complete set via onze website. Er worden geen leverkosten berekend bij bestellingen vanaf €500,-

De voordelen zijn een uitstekende stevigheid, lange levensduur en een strak uiterlijk. Een UV-bestendige coating geeft de gewenste kleur. De afrastering heeft na plaatsing geen onderhoud meer nodig behalve schoonmaak.

De meest gebruikte hoogte voor percelen is 180 centimeter. Dit is tegelijkertijd de meest voorkomende hoogte van schuttingen en op deze manier past het mooi bij de rest van de erfafscheidingen. Hierna wordt 200 centimeter vaker gebruikt wanneer er geen rekening met buren gehouden hoeft te worden of bij een afscheiding tot de openbare grond.

Ja, dit is erg eenvoudig te doen met de meegeleverde montagehandleiding. We adviseren altijd met 2 personen aan de klus te beginnen en de tijd te nemen.

U stelt zelf een set samen door de configurator voor een complete set van dubbelstaafmat hekwerk te volgen. Hier kan ook een poort bij de bestelling inbegrepen worden. De bestelling wordt geleverd inclusief schroeven, bevestigingsmaterialen, palen en panelen. Eventueel (snel)beton of overige materialen dient u zelf te regelen.

6/5/6 staat voor de dikte van de gebruikte staven. Dit is 6 millimeter aan de buitenzijde en 5 millimeter aan de binnenzijde. Het 8/6/8 type wordt meestal gebruikt bij projecten van de overheid zoals langs het spoor, bedrijfspanden of industrieel gebruik. Voor gebruik rondom tuinen adviseren we dit 6/5/6 type.

 

DSM staat voor dubbelstaafmat hekwerk. Deze benaming wordt gegeven aan de panelen omdat ze voorzien zijn van een dubbele horizontale staaf van 6 millimeter aan de buitenzijdes. Aan de binnenzijde zit één enkele verticale staaf.

In de meeste gevallen wordt de kleur antraciet (RAL7016) of groen (RAL6009) gebruikt. De kleur groen is net een tint donkerder dan normaal, waardoor het een luxe uitstraling heeft.